The Fractal Group

Aurora Kiosk

Designed to guide visitors through sensory experiences, the kiosk at the entrance of Socrates Sculpture Park acts as a lighthouse. From the experience of climbing the stairs to interacting with the kiosk itself through the light wall, the public can experience and obtain information about the park. As visitors approach the kiosk, they have the option to meet with the volunteers, climb the stairs, or interact with the light wall.

Visitors can climb the stairs to view the park and the park sculptures as an overall composition with the backdrop of the Manhattan skyline. The interactive wall facing the waterside, comprised of moveable panels in the shape of Socrates Sculpture Park map, is lit up by kinetic energy created from visitors stepping on the stairs.

As an interactive object with stairs creating energy and the wall creating light, the kiosk acts as a living and moving object to attract visitors at the entry of Socrates Sculpture Park.

Arch League Competition 2019

By Night fin.jpg
 Socrates Park is a well-known sculpture park shared between the local community and tourists. Acting not only as a space for the community to gather but also as playful terrain for all. This kiosk is an opportunity to show this diversity and help the community and visitors to discover its information and events. The kiosk is designed to emphasize the cultural program of Socrates Park by a direct interaction of the visitors to get information about the Park.

Socrates Park is a well-known sculpture park shared between the local community and tourists. Acting not only as a space for the community to gather but also as playful terrain for all. This kiosk is an opportunity to show this diversity and help the community and visitors to discover its information and events. The kiosk is designed to emphasize the cultural program of Socrates Park by a direct interaction of the visitors to get information about the Park.

 Designed to guide visitors through sensory experiences, the kiosk acts as a lighthouse and watchtower. From the experience of climbing the stairs to view the park, to interacting with the kiosk itself through the light wall, the public will experience and obtain information about the park. The diversity of experiences and senses acts as a buffer between the city and the art. The visitors discover many experiences along each façade.

Designed to guide visitors through sensory experiences, the kiosk acts as a lighthouse and watchtower. From the experience of climbing the stairs to view the park, to interacting with the kiosk itself through the light wall, the public will experience and obtain information about the park. The diversity of experiences and senses acts as a buffer between the city and the art. The visitors discover many experiences along each façade.

section.jpg
Render2FIn.jpg
Concept_Elevations.jpg
 Oriented in front of the main entrance, the kiosk follows the existing curved road to invite people in. As visitors approach it, they have the option to meet with the volunteers, climb the stairs, or interact with the light wall. Through the window opening the volunteers can orient and greet the guests as they approach the kiosk while others can climb the stairs to view the park and observe all the different sculptures as an overall composition with the backdrop of the NYC skyline. The interactive wall facing the water side, comprised of movable panels in the shape of the Socrates Sculpture Park map, is lit up by kinetic energy created from the visitors stepping on the stairs. On the opposite side of the stairs is a covered area where there is an access door for the volunteers. This protected space allows for information to be displayed along with flyers and for a few visitors to be sheltered in case of inclement weather.

Oriented in front of the main entrance, the kiosk follows the existing curved road to invite people in. As visitors approach it, they have the option to meet with the volunteers, climb the stairs, or interact with the light wall. Through the window opening the volunteers can orient and greet the guests as they approach the kiosk while others can climb the stairs to view the park and observe all the different sculptures as an overall composition with the backdrop of the NYC skyline. The interactive wall facing the water side, comprised of movable panels in the shape of the Socrates Sculpture Park map, is lit up by kinetic energy created from the visitors stepping on the stairs. On the opposite side of the stairs is a covered area where there is an access door for the volunteers. This protected space allows for information to be displayed along with flyers and for a few visitors to be sheltered in case of inclement weather.

 The kiosk is thought of as an object that expands when it is used and folds up when it needs to be stored or moved around the park. It folds and unfolds from an 8’x8’x12’ box and can expand to a grand stair and interactive installation. The enclosed and lockable space opens through a door panel and window. Inside the kiosk there is a bench and storage box for the volunteers and the park staff. The overall object is easy to transportable and unfold.

The kiosk is thought of as an object that expands when it is used and folds up when it needs to be stored or moved around the park. It folds and unfolds from an 8’x8’x12’ box and can expand to a grand stair and interactive installation. The enclosed and lockable space opens through a door panel and window. Inside the kiosk there is a bench and storage box for the volunteers and the park staff. The overall object is easy to transportable and unfold.

Presentation_Page_13.jpg
Presentation_Page_14.jpg
 The kiosk structure is cost efficient and durable since it is constructed of various types of wood, including reclaimed wood and burnt wood “Shoi Sugi Ban”. Recycling and naturally protected woods they are good outdoor and durable options. Two companies already offered a partnership to help building the structure at a reasonable cost – Reswan Timber Company and Midtown Timber Company. The hardware will be galvanized to survive all weather as well as the electrical installation that will be waterproofed.

The kiosk structure is cost efficient and durable since it is constructed of various types of wood, including reclaimed wood and burnt wood “Shoi Sugi Ban”. Recycling and naturally protected woods they are good outdoor and durable options. Two companies already offered a partnership to help building the structure at a reasonable cost – Reswan Timber Company and Midtown Timber Company. The hardware will be galvanized to survive all weather as well as the electrical installation that will be waterproofed.

Detail_Final.jpg
Presentation_Page_17.jpg
 The structure will be a wood frame cladded with burnt wood. The interior storage and bench will then be installed. The whole process will require simple power tools along with a scaffolding to be able to access and secure the second level until the stairs are functional. The electrical part will then be installed. Meanwhile, workshops will be organized with the community to create the ‘sandwich’ panels with reclaimed wood and mirrored film. Once the structure finished, the panels will be assembled onto metal tubes and attached to the main structure. The kiosk engages visitors with a movable façade and interactive lighting and attracts them at the entry of Socrates Sculpture Park. As an interactive object with stairs creating energy and the wall creating light, the kiosks functions as a screen between the city and park and as a transition to the art and its activities.

The structure will be a wood frame cladded with burnt wood. The interior storage and bench will then be installed. The whole process will require simple power tools along with a scaffolding to be able to access and secure the second level until the stairs are functional. The electrical part will then be installed. Meanwhile, workshops will be organized with the community to create the ‘sandwich’ panels with reclaimed wood and mirrored film. Once the structure finished, the panels will be assembled onto metal tubes and attached to the main structure. The kiosk engages visitors with a movable façade and interactive lighting and attracts them at the entry of Socrates Sculpture Park. As an interactive object with stairs creating energy and the wall creating light, the kiosks functions as a screen between the city and park and as a transition to the art and its activities.

Render3_ACfin.jpg